Een houten schip vraagt veel onderhoud, is de gangbare opvatting van veel watersporters. Toch is deze mening veelal niet gebaseerd op eigen ervaringen, want dan was de reactie wel anders. Bij normaal gebruik en liggend in een schiphuis of onder een goede dektent, is het voldoende om eenmaal in de twee jaar te hellingen en gedurende zes dagen te schuren en te lakken. Onderhoud aan een houten schip kost u dus gemiddeld drie dagen per jaar. Op deze wijze kunt u uw schip in optimale conditie houden.

Alle schepen die wij hellingen, spuiten we grondig schoon voordat we ze de werkplaats in rijden. Wij kunnen het volledige onderhoud aan uw schip voor u verzorgen. We kijken uw schip dan meteen goed na en mochten er reparaties nodig zijn, dan overleggen we daarover met u. Sommige reparaties zijn noodzakelijk, maar we voeren ze alleen uit na overleg.

Onze werf biedt prima faciliteiten voor onderhoud, ook voor echte doe-het-zelvers, waarbij wij deskundige adviezen kunnen verlenen. Uiteraard kunnen wij deze werkzaamheden ook uitvoeren. Het komt veel voor dat wij de kleine of grote reparaties of restauraties verrichten en dat de eigenaar daarna het lak- en schilderwerk voor zijn rekening neemt. Al het materiaal zoals schuurpapier, verf, lak, kwasten rollers hebben wij op voorraad. Schuren doet u met een eigen schuurmachine en we vragen u de machine op een stofzuiger aan te sluiten.

Het behandelen van het onderwaterschip mag u ook zelf doen. Wanneer u dat wilt, kunt u dit ook aan ons overlaten. Doet u het zelf, dan kan dat na 16.00 uur wanneer de werknemers naar huis zijn. De stoffen die vrijkomen bij het behandelen van het onderwaterschip zijn niet gezond. Daar willen we onze medewerkers zo weinig mogelijk aan blootstellen.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor onderhoud aan uw schip.