Wij zijn specialist in het restaureren van kleine en grote traditionele houten schepen. Van vele botters hebben we het vlak, de gangen, berghouten en boeisels gerestaureerd. Ook de legger en inhouten zijn dan vaak aan vervanging toe. Voor de restauratie van grote botters is zwaar materiaal nodig. Wij hebben de voorzieningen om deze restauraties goed uit te voeren én om ze in onze verwarmde werkplaats uit te voeren.

Bijna niks is recht aan traditionele schepen. Vroeger was het gebruikelijk om gangen te branden om er de gewenste kromming in te krijgen. Dat deden we eerst met riet en daarna met een gasbrander. Tegenwoordig beschikken we over een stoombak waarin we het hout ‘zacht’ maken.

Al in de jaren ’50 werden bekende schepen als de boeier Maartje, de Vollenhovense bol Eudia en de Lytse Bever van een wisse ondergang gered. Ook recentelijk nog hebben we een aantal boeiers, aken, hoogaarzen en botters grondig gerestaureerd. Dankzij onze restauratiedeskundigheid hebben deze schepen een tweede leven gekregen.

Vraag ons vrijblijvend naar de restauratiemogelijkheden.